en bg
Log in
26 06 2017

Изненада: Морската вода всъщност е много полезна

Съвсем скоро идва разгарът на летния сезон и всички ние ще бъдем комфортно позиционирани хоризонтално на някой слънчев плаж, а морето ще е единственият ни шанс да се разхладим под горещите слънчеви лъчи. В последните години обаче се забелязва една тенденция – все повече хора, особено дами, избягват влизането във водата. Причините са различни – че водата е замърсена, дискомфорта от солта по кожата, проблеми с косата, изгаряне на кожата и т.н.

Истината обаче е, че морската вода има много полезни свойства. Днес ще разгледаме някои от тях и се надяваме да ви убедим, че да стоите далеч от нея може би не е най-добрата идея.

Хипократ е първият човек, който използва думата „теласотерапия“, за да опише лечебната сила на морската вода. Древният грък силно е ценял ползите за здравето и красотата, които е притежавала тази богата на минерали вода. Но освен тях Хипократ е анализирал свойствата на морската вода за подобряване на имунната система, кръвообръщението, цялостното здраве и кожата.

Имунна система

Морската вода е изключително богата на жизненоважни елементи – витамини, минерални соли, аминокиселини и живи микроорганизми, които могат да произвеждат антибиотици и да имат антибактериален ефект, които да подобрят имунната система и общото здраве. Доказано е, че морската вода е много близка по състав до кръвната плазма и така тя много лесно се абсорбира от тялото по време на плуване. Вдишването на морските изпарения, които са пълни с отрицателно заредени йони и молекули, които са закачат за вашите бели дробове, също дава допълнителен стимул на имунната система. Плуването отваря порите на кожата и така абсорбацията на морските минерали се увеличава, с което пък се изхвърлят токсини, които са причинители на различни болести.

И все пак не разчитайте само на морската вода, за да поддържате организма си здрав. Заредете се с повече от 15 природни съставки с БИО комплекса FOREVER

 

Кръвообръщение

Плуването в морска вода може да подпомогне циркулацията на кръвта. Кръвоносната система е механизъм, съставен от сърце, капиляри, артерии и вени, през който преминава богата на кислород кръв от сърцето, през тялото и отново обратно към сърцето. Основната цел на теласотерапията, или лекуването с морска вода, е  да повиши циркулацията на кръвта. Плуването и къпането в топла морска вода подобрява циркулацията като възстановява жизненоважните минерали, изхвърлени в следствие от стрес, лош хранителен режим или влияния на околната среда.

 

Кожа

Магнезият, който се съдържа в морската вода, може да подобри

външния вид на кожата. Според различни проучвания, богата на сол вода подобрява влажността на кожата, като я хидратира. Освен това се наблюдава и значително намаляване на различни симптоми на възпаление на кожата като зачервяване и груба кожа.

Напълно погрешно е да се смята, че морската вода изсушава кожата. Това явление се получава заради съчетанието от съхнещи цели капки вода и силна слънчева светлина. Така, капките се превръщат в „лещи“ и усилват допълнително слънчевите лъчи. След къпане в морска вода, просто подсушете тялото си с кърпа и не бързайте да влизате под душа.

Винаги е добре да се подговите за морето като подхраните своите кожа, коса и нокти с допълниетлно количество витамини, преди да се изложите на слънчевите лъчи. Витамините WOW са перектното решение, с което ще подготвите себе си за летните дни.

 

 

« Back

Share
© Developed by CommerceLab